Ajankohtaista

Sisco Oyj kehitteli innovatiivisen ja orgaanisen seinärakenteen

10.10.2018 10:07
Ulkoseinän rakenne

Vantaalla toimiva Sisco Oyj rakennuttaa ja rakentaa taloja tavalla, jota ei Suomessa ole ennen nähty. Yhtiön käyttämä seinärakenne on uniikki ja muovittomuuden lisäksi sillä on lukuisia muita etuja aina työstettävyydestä hyviin mobiiliyhteyksiin ja paloturvallisuuteen.

Muoviton seinärakenne on harppaus kohti ekologisempaa rakentamista

Vantaalla toimiva Sisco Oyj rakennuttaa ja rakentaa taloja tavalla, jota ei Suomessa ole ennen nähty. Yhtiön käyttämä seinärakenne on uniikki ja muovittomuuden lisäksi sillä on lukuisia muita etuja.

Seinärakenteen kehittely lähti ideasta edistää rakennusalaa yhä ekologisemmaksi ja tehokkaammaksi. Sisco Oyj päätti kehittää ratkaisun yrityksen sisällä ja aloitti suunnittelutyön. Suunnitelman valmistuttua yhteistyökumppaniksi valikoitui Metsä Wood. Puujätti toimittaa Siscolle seinämateriaaliksi LVL-kertopuuta.

- Päädyimme käyttämään juuri LVL- eli kertopuuta, sillä sen ominaisuudet sopivat hyvin modulaariseen rakentamiseen, selventää Sisco Oyj:n toimitusjohtaja Tero Salo.

Useita teknisiä etuja aina työstettävyydestä hyviin mobiiliyhteyksiin

Kertopuu on lujaa, kevyttä, mittatarkkaa ja helposti työstettävää. Nämä seikat ovat Siscon käyttämässä moduulirakentamisessa oleellisia. Puurakentamisessa lämpö ei varastoidu rakenteisiin, joten talo on kesäisin viileä ja talvisin lämmin.

Yhtiön tuottama seinä on myös paloturvallinen: Siscolla on VTT:n sertifikaatti siitä, että yrityksen käyttämä kantava seinärakenne kestää paloa 64 minuuttia.

Lisäksi muoviton seinä johtaa mobiiliyhteyksiä erinomaisesti. Useissa betoni- ja kivirakenteisissa taloissa on ongelmia mobiiliyhteyksien kuuluvuudessa. Puutaloissa ongelmaa ei puolestaan esiinny.

Tulevaisuudessa puukerrostaloja ja kohti ulkomaan markkinoita

Tällä hetkellä Siscolla on rakenteilla ja suunnittelussa useita taloyhtiötyyppisiä rakennushankkeitaympäri pääkaupunkiseutua ja sen kehyskuntia. Syyskuussa yritys voitti Tieno Oy:n, Arkkitehtipalvelu Oy:n ja Nomaji Oy:n kanssa Puu-Kivistön tontinluovutus- ja kaavoituskilpailun Bosco-hankkeellaan. Tämä on yksi yhtiön ensimmäisistä puukerrostalohankkeista. Tulevaisuudessa yritys jatkaa puukerrostalojen rakentamista ja suunnitteilla on viedä yritystä Saksan markkinoille.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Tero Salo, tero@sisco.fi, puh. 0445052216.

varatoimitusjohtaja Lauri Halminen, lauri@sisco.fi, puh. 0503523119.