Ajankohtaista

Sisco Oyj:n energiatehokkaat puutalot Vantaan Tikkurilassa ovat pian muuttovalmiita

14.09.2018 09:29
Siscon puutaloissa yhdistyy puurakentamisen kodikkuus ja tyylikäs arkkitehtuuri

Lähes sadan asunnon, n. 19M€ kohde valmistuu puolentoista kilometrin päähän Tikkurilan keskustasta. Kesän aikana pystytetyt luhti- ja paritalot ovat muuttovalmiita syyskuun lopulla. Innovatiivinen seinärakenne kotimaisesta kertopuusta mahdollistaa ympäristöystävällisen, muovittoman rakentamisen.

Noin sadan asunnon kohde valmistuu syyskuun lopulla Keravanjoen rannalle

Puolentoista kilometrin päähän Tikkurilan keskustasta valmistuu n. 19 M€ arvoinen lähes sadan asunnon kohde. Kohde sijaitsee joelle viettävällä vanhan kulttuurimaiseman rinnetontilla. Joen puolelta löytyy virkistysaluetta ja ulkoilutie. ”Tällaisia idyllisiä paikkoja ei enää juuri löydy läheltä suuria keskuksia. Rauhallinen maisema lähellä kasvukeskusta on harvinainen yhdistelmä”, toteaa Sisco Oyj:n toimitusjohtaja Tero Salo.

As Oy Gammelkullantanhua valmistuu syyskuun lopulla. Kohteessa on yhteensä 4324 hu-m2 ja 95 huoneistoa. Luhti- ja paritalojen jokaisessa huoneistossa on joko terassi tai tilava parveke. Kyse on siis pienmittakaavaisesta tuotannosta, vaikka projektin koko onkin huomattava. Kohteessa on melko tasapainoisesti 30 m2 yksiöitä, 52 m2 kolmioita ja 77 m2 4h + keittiön huoneistoja. Huoneistojen keskihinta alle 4350 euroa, mikä on edullinen asiakashinta huomioiden alueen, asuntotyypin ja varustelutason.

Vantaan kaupunki on kaavoittanut alueen Siscon projektia varten. ”Olemme olleet kaavoituksessa mukana alusta alkaen. Kaavoitukseen ja rakennuslupavaiheeseen kului yhteensä reilut 3,5 vuotta”, Salo selventää. ”Vanha kulttuurimaisema oli tärkeää ottaa huomioon ja sen asian käsittelyyn kului melko paljon aikaa. Rakennusvaihe sujui kuitenkin nopeasti ja olemme hyvin tyytyväisiä lopputulokseen”, hehkuttaa Salo.

Kotimainen kertopuu mahdollistaa muovittoman seinärakenteen ja energiatehokkaan rakentamisen

Talojen seinät ovat rakennettu ilman muovia, sillä talojen pääasiallisena materiaalina on kosteussulkuna toimiva kotimainen kertopuu. Se myös mahdollistaa talonrakennuksen moduuleina, koska se on erittäin jäykkää, mittatarkkaa, kestävää ja kevyttä materiaalia, jota on kuitenkin helppoa työstää. Talot ovat energiatehokkaita, ja yhtiössä on myös sähköenergiaa tuottavia aurinkopaneeleita. Talojen hiilijalanjälki on matala ja materiaalihukka on puristettu pieneksi.

Talot ovat rakennettu Sisco Oyj:n tehtaalla Vantaan Hakkilassa talomoduuleista ja -elementeistä, jotka on kuljetettu kosteudelta ja säältä suojattuna tässä tapauksessa vain muutaman kilometrin päähän Hakkilan tehtaalta. Kaikki talojen rakenteet anturasta ylöspäin on tehdasvalmisteisia.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Tero Salo, tero@sisco.fi, puh. 044 505 2216

myyntijohtaja Ville Heikkinen, ville@sisco.fi, puh. 040 731 1446