Ajankohtaista

SENTICA SIJOITTAA SISCO OYJ:N KASVUUN

26.10.2016 11:07
Sisco Oyj

Sentica Partners Oy:n hallinnoimat rahastot tulevat mukaan enemmistöosakkaaksi Sisco Oyj:n vahvaan kasvutarinaan.

Sisco Oyj on vuonna 2008 perustettu massiivipuurakenteisiin ja moduli- ja elementtiratkaisuihin erikoistunut rakennuttaja. Sisco Oyj aloitti toimintansa urakoitsijana, mutta varsin nopeasti yritys alkoi keskittyä kohtuuhintaisten ja ekologisten massiivipuurakenteisten asuntojen tuotantoon. Yritys on viime vuosina kasvanut voimakkaasti pääkaupunkiseudulla ja sen kehyskunnissa. Sentican mukaantulon myötä saadaan entistä paremmat resurssit toteuttaa valittua kasvustrategiaa. Sisco-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli n. 25 M€.

Sentica Partners Oy:n hallinnoimat rahastot tulevat mukaan enemmistöosakkaaksi Sisco Oyj:n vahvaan kasvutarinaan. Osana yritysjärjestelyä Sisco Oyj:n aiemmat omistajat jatkavat edelleen merkittävissä operatiivisissa rooleissa ja omistajina uudessa kokonaisuudessa.

“Tämän päivän asumisen keskeisiä trendejä ovat asuminen omakotimaisessa ympäristössä, ekologinen asuminen, yhteys luontoon, kompakti asuminen kohtuukokoisissa asunnoissa ja hyvä saavutettavuus työpaikkakeskittymistä. Sentican mukaantulo antaa meille vahvan aseman asuntomarkkinoilla toteuttaa laadukkaita kohtuuhintaisia asuntoja juuri asukkaiden tarpeiden mukaan. Näemme erittäin suuren kasvupotentiaalin tässä markkinasegmentissä” kertoo yrityksen toimitusjohtaja, KTM Lauri Halminen.

Puumoduulirakentamisen edelläkävijä

Puumoduuli- ja puuelementtirakentaminen on vahvassa kasvussa maailmanlaajuisesti ja sen hyötyihin lukeutuvat: rakentamisen nopeus, laadukkuus ja kohtuuhintaisuus. Kun vielä otetaan huomioon rakennusmateriaali eli puu, joka on oikeastaan ainoa ekologinen rakennusmateriaali, voidaan eduiksi lisätä vielä parempi sisäilman laatu, kierrätettävyys ja vähäinen elinkaaren mittainen energiakäyttö.

“Olemme erittäin tyytyväisiä päästessämme tukemaan Siscon kehitystä ja kasvua. Olemme tutkineet rakentamisen markkinaa eri kulmilta jo jonkin aikaa ja näemme että Siscon lähestyminen rakentamiseen vastaa moneen haasteeseen, joita esimerkiksi jatkuva kaupungistuminen luo. Uskomme että Sisco Oyj:n tarjoamat laadukkaat, ekologiset ja innovatiiviset ratkaisut vastaavat hyvin markkinakysyntään ja sen tarpeisiin tänään ja myös pidemmällä aikavälillä”, toteaa partneri Johan Wentzel Sentica Partnersilta.

Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

Lisätietoja:

Partneri Johan Wentzel, Sentica Partners Oy

Puhelin: +358 40 733 9925 , sähköposti: johan.wentzel@sentica.fi

Toimitusjohtaja Lauri Halminen, Sisco Oyj

Puhelin: +358 50 3523119, sähköposti: lauri@sisco.fi