Ajankohtaista

Siscon saneeraama jugend-talo yhdistelee uutta ja vanhaa

19.09.2018 15:42
Vierailu Sipoon vanhan sairaalan "kokkiborgin" pihapiirissä vie aikamatkalle sadan vuoden taa.

As Oy Nikkilän Pilvilinnaan on saneerattu Nikkilän sairaalan vanha kokkikartano asuinkäyttöön. Kohde yhdistelee viehättävästi uutta ja vanhaa: asuntojen pinnat ovat modernin hienostuneita, mutta julkisivu luo tunnelmallisen mielikuvan aikamatkustuksesta jugend-tyylin kulta-ajalle. Yhteensä Sisco on saneerannut 14 erikokoista asuinhuoneistoa.

As Oy Nikkilän Pilvilinnaan on saneerattu Nikkilän sairaalan vanha kokkikartano asuinkäyttöön. Kohde yhdistelee viehättävästi uutta ja vanhaa: asuntojen pinnat ovat modernin hienostuneita, mutta julkisivu luo tunnelmallisen mielikuvan aikamatkustuksesta 1900-luvun alkuun suloisen myöhäisjugendin kulta-ajalle. Yhteensä Sisco on saneerannut 14 erikokoista asuinhuoneistoa.

Asuinalue on Museoviraston suojelema kulttuuriympristö. Se sijaitsee metsäisellä kumpareella arvokkaassa puistomiljössä Sipoonjoen itärannalla. Alue muodostuu 1900-luvun alkuvuosista alkaen rakennetuista entisen sairaalan rakennuksista. Talot ovat tyylisuunnaltaan ihanaa myöhäisjugendia. Ne on rakennettu pintarapatusta tiilestä ja perustukset ovat graniittia

Hienostuneet sisätilat tarjoavat sisustusratkaisuja jokaisen makuun.

Sipoon hallinnollinen keskus sijaitsee vain kävelymatkan päässä. Sieltä löytyvät peruspalvelut kuten kaksi suurta kauppaa, apteekki, terveyskeskus, kirjasto, ravintoloita ja kahviloita. Matkaa Helsingin keskustaan tulee noin 35 kilometriä.

Lähistöltä löytyvät myös päiväkoti, alakoulu sekä myös aktiviteetteja ja harrastuksia aina urheilusta taiteeseen. Henkeäsalpaavan kaunis Sipoonkorven kansallispuisto on muutaman kilometrin ajomatkan päässä.

Luonnonvalo valaisee keittiön pinnat somasti. 

Esittelyvideon löydät täältä.

Nouseeko asuntokuume? Ei hätää, vielä muutamia asuntoja on jäljellä!

Lisätiedot ja näytöt:

Carita Turunen, puh. 050 4115 518, carita@sisco.fi